Met welk speelgoed nodig je je kind uit tot onderzoeken?

Kinderen hebben vaak al snel door hoe iets in gebruik is. Dit geld niet alleen voor de alledaagse dingen maar ook voor speelgoed. Het is daarom goed om wat uitdagend speelgoed in huis te hebben. Hierdoor zet jij je kind aan om verder te denken, het creatief brein te gebruiken en zorg je ervoor dat je kind steeds iets nieuws leert. Wij vertellen je hier welk speelgoed ervoor zorgt dat je kind op onderzoek uitgaat!

Het leerzaam speelgoed

Natuurlijk bespreken we eerst het leerzaam speelgoed. Het aanbod in dit type speelgoed is enorm groot. Om je kind uit te dagen, is er meer nodig dan alleen een spel of iets wat gebouwd moet worden. Een goede uitkomst hiervoor is de TipToi. Dit is een pen die op batterijen loopt. Door middel van aanrakingspunten in een boek komt er geluid uit de pen. Hierdoor leren kinderen op een uitdagende manier alle aspecten van de wereld. Ieder boek heeft een ander onderwerp waardoor er met de interactieve pen steeds weer andere dingen geleerd kunnen worden.

Naast de TipToi zijn er ook nog een aantal andere leuke spellen en speelgoed. Zo is er speelgoed waarmee een vorm of patroon gemaakt moet worden. Het is dan aan het kind om erachter te komen hoe deze vorm of patroon gemaakt moet worden.

Ontdek de wereld

Daarnaast is er ook het onderzoek speelgoed. Dit is speelgoed speciaal ontworpen om de buitenwereld te ontdekken. Dit zijn bijvoorbeeld pakketjes waarmee je de natuur van heel dichtbij kunt zien of allemaal testjes kunt uitvoeren met je kind. Deze pakketten zorgen ervoor dat je kind steeds weer op zoek wilt gaan naar nieuwe insecten, planten maar ook naar combinaties in chemische of natuurkundige momenten.

Daarnaast zijn er ook experimenteerdozen waarbij kinderen op een leuke en grappige wijze achter wetenschappelijke feiten komen. Door middel van testjes komen kinderen erachter wat wel en niet werkt. Nadat het experiment uitgevoerd is, zul je erachter komen dat kinderen via een andere manier op dezelfde oplossing kunnen komen. Hierdoor is onderzoek speelgoed niet alleen educatief maar ook nog eens heel interessant en leuk!

Voor jong en oud

Speelgoed is op veel plaatsen te verkrijgen. Zowel fysieke winkels als webshops bieden een groot assortiment aan. Hierdoor is er altijd wel speelgoed te vinden dat aansluit op je wensen en eisen. Voor iedere leeftijdscategorie is er uitdagend speelgoed te vinden waardoor ze de wereld willen blijven ontdekken en onderzoeken. Niets is leuker dan spelenderwijs nieuwe dingen leren!

Terug naar overzicht

Categorieën

toys4kiddy.nl.nl 2017 2023 | Sitemap Meer speelgoed & shopping | Disclaimer | Privacybeleid | Algemene voorwaarden |