Het lijkt nog als de dag van gisteren dat je kind net geboren was. Toch heeft hij of zij al de leeftijd van 2 bereikt en gaat de kleuterfase in. Ook in deze periode zal je kind zich blijven ontwikkelen en een steeds betere motoriek krijgen. Om het kind te blijven stimuleren is het juiste speelgoed nodig. Maar welk speelgoed koop je dan? Wij geven hier een uitleg over het speelgoed voor 2 tot 4 jaar. Ieder jaar wordt besproken zodat je een goed inzicht krijgt van wat jij je kleine kan geven.

Algemeen speelgoed voor deze leeftijdsgroep

Over het algemeen doet educatief speelgoed het altijd goed bij kinderen. Speelgoed voor 2 tot 4 jaar zal daardoor voornamelijk bestaan uit de eerste puzzels, duplo sets en speelgoed waarbij ze leren hoe ze met kleuren en vormen om moeten gaan. Op een spelende wijze zullen kinderen voor het eerst echte creaties gaan bouwen en zullen ze gaan proberen te knutselen en kleuren. Dit alles maakt het extra leuk om met je kleine iets actiefs te doen. Daarnaast zijn er ook de eerste gemakkelijke spellen die gespeeld kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat kinderen hun denkend vermogen blijven gebruiken en op creatieve wijze naar een oplossing zoeken.

Speelgoed voor 3 jaar

Je kind wordt een jaartje ouder. Dat is reden voor een feestje! Maar welk speelgoed hoort bij deze leeftijd? In de peuterfase zullen kinderen andere leeftijdsgenootjes ontmoeten en leren ze de wereld om zich heen kennen. Ze zullen voor het eerst te maken krijgen met het begrip samenspelen. Doordat het praten al aardig onder de knie is, kan je kind zich ook verstaanbaar maken en aangeven wat hij of zij wel/niet wil.

Voor de motoriek is een driewieler enorm handig. Je kind kan zich zelf op een andere wijze dan lopend of in de buggy verplaatsen en dat kan enorm helpen! Kinderen willen in deze fase alles zelf doen en hun fantasie de vrije loop laten gaan. Ook het knutsel speelgoed doet het goed in deze leeftijdsfase. Kinderen kunnen steeds beter dingen tekenen.

Ander speelgoed voor 3 jaar is het hebben van een bouwpakket. Dit bouwpakket bestaat meestal uit staafjes met magneten balletjes waarmee je kind een toren of iets anders kan bouwen. Daarnaast is het voor je kind heel leuk om oplossing gericht te werk te gaan. Een makkelijke puzzel kan daarbij uitkomst bieden. Als laatste zijn er natuurlijk de bordspellen die je samen met je gezin kunt gaan spelen.

Tips voor het kopen van speelgoed

Het kopen van speelgoed voor je peuter is natuurlijk erg leuk. Toch is het verstandig om op een aantal dingen te letten. Wij geven je daarom een aantal punten mee voor wanneer je nieuw speelgoed voor 2 jaar of speelgoed voor 4 jaar gaat kopen.

  • De veiligheid. Kinderen tussen de leeftijd van 2 en 4 jaar hebben al een aantal vaardigheden onder de knie. Dit is onder andere te zien aan de fijne motoriek. Echter is het nog steeds belangrijk dat het speelgoed veilig is. Speelgoed mag bijvoorbeeld geen scherpe randjes hebben of kleine onderdelen bevatten die los kunnen komen.
  • De hoeveelheid speelgoed. Jij hoeft namelijk niet een kamer vol te hebben staan met speelgoed voor 2 jaar. Peuters zien namelijk alles als prikkel. Dit kan ervoor zorgen dat jij hem of haar helemaal uit zijn spel haalt. Zorg er dus voor dat je een aantal keuzes hebt waaruit je kind kan kiezen en wissel deze af.
  • Educatieve doeleinden. Rond deze leeftijd gaan kinderen voor het eerst naar school. Een goed idee is dan om speelgoed voor 4 jaar te kopen met een educatief doel. Er zijn namelijk een groot aantal soorten speelgoed die dit niet bieden. Het speelgoed dat dit wel meeneemt, zal ervoor zorgen dat je kind op een spelenderwijze zichzelf blijft ontwikkelen.
  • Diverse soorten speelgoed. Het is goed wanneer je jouw peuter een divers aanbod aan speelgoed kan geven. Zo worden alle vaardigheden geoefend en heeft je peuter een aangename keuze aan spellen.
  • Duurzaam. Tegenwoordig is speelgoed behoorlijk prijzig. Daarom wil je graag in speelgoed investeren dat langer mee gaat waardoor je ook je andere kinderen hiermee kunt laten spelen. Bekijk hoe stevig het speelgoed is en schat in hoe snel je kind het speelgoed kapot kan krijgen.

cartoon en strip artikelen winkel online

Categorieën

toys4kiddy.nl.nl 2017 2023 | Sitemap Meer speelgoed & shopping | Disclaimer | Privacybeleid | Algemene voorwaarden |