De functie van creatief speelgoed

In de moderne tijd worden de spelletjes voor kinderen steeds vaker gecombineerd met de nieuwste technologie. Zo groeit de jongste generatie van nu op met de allernieuwste snufjes en online apparaten. Dankzij hun jonge leeftijd nemen ze al deze technologieën, apparaten en de kennis ervan als een spons op. Zo kunnen ze vaak nog beter overweg met een smartphone dan de oude generatie. Ze worden geprikkeld door de spannendste games op de playstation, computer of spelletjes op de mobiele telefoon. Vaak gaat hierbij de eigen creativiteit verloren. Met creatief speelgoed wordt juist deze creativiteit, fysiek en mentaal, aan het werk gezet. Zo kan je kind zijn creativiteit uiten met eigen ideeën en creaties. Het volledige denkproces, van ontwerp tot aan de uitvoering en de terugblik op zijn creatie leert je kind belangrijke processen die in het dagelijks leven terug komen. Het zelf nadenken over het spel leert je kind oplossend denken en stimuleert hem meer dan een voorgeprogrammeerd computerspel. 

Het grote nadeel van high-tec speelgoed

De spellen laten vaak maar weinig over aan de eigen verbeelding van het kind. Zo zijn de meeste spellen vooruit geschreven en doet het kind wat er van hem verwacht wordt tijdens het spel. Kinderen kunnen hun eigen fantasie niet op deze online spellen projecteren. De interactie die ze hierbij missen met de fysieke wereld is een belangrijk onderdeel van hun ontwikkeling. Zo leren ze via een beeldscherm niet samen te werken, oplossend na te denken of hun eigen fysieke krachten te gebruiken. Zo is een augmented reality game waarbij hun favoriete karakters worden geprojecteerd in de werkelijkheid super leuk voor kinderen, echter belemmert dit wel hun eigen creativiteit en denkvermogen.

Creatief speelgoed voor de aller jongste

Jongere kinderen zijn dol op creatief bezig zijn met hun handen. Zo creëren ze de mooiste tekeningen of bouwwerken. Het kan soms nogal lastig zijn creatief speelgoed uit te zoeken voor deze jonge kinderen. Zo willen ze vaak nog wel eens dingen omgooien of zichzelf onder knoeien. Zo bestaan er speciaal ontwikkelde speelgoeden voor de leeftijd 1 tot 3, waarbij er rekening wordt gehouden met de wensen van de kinderen en de ouders.

  • Houd je kind een middag zoet met speciale dikke vingerverf. Deze vingerverf is zo gemaakt dat het niet snel uit het potje lekt wanneer deze wordt omgegooid. Plezier voor je kind en minder rotzooi voor jou!
  • Laat je kind de mooiste tekeningen maken met behulp van kleurplaten. Zo kan hij leren binnen de lijntjes te tekenen en kan hij toch zijn creativiteit kwijt.
  • Stempelen met vormen. Laat je kind kennis maken met verschillende vormen en figuurtjes en geef hem stempels cadeau. Zo kan hij zelf eigen creaties maken of stempelen op speciale stempel vellen. 

Het leukste speelgoed

Knutselspullen doen het altijd goed wanneer het gaat om een middagje creatief bezig zijn. Laat ze zelf hun gang gaan of geef ze een opdracht. Zo kan je kind zelf met alle knutsel spullen bedenken hoe hij de opdracht gaat uitvoeren. Ook Lego is een leuk speelgoed waarbij je kind volledig zijn fantasie kwijt kan. Zo kan hij zelf creaties maken en verhalen bedenken bij de lego poppetjes. 
Gebruik zelf als ouder ook eens je fantasie en bedenk leuke creatieve activiteiten voor je kind!

Contactformulier

Categorieën

De laaste blogs
toys4kiddy.nl.nl 2017 2023 | Sitemap Meer speelgoed & shopping | Disclaimer | Privacybeleid | Algemene voorwaarden |