Houten speelgoed

We zien tegenwoordig veel verschillende soorten speelgoed in alle soorten en maten. Ook plastic is een veelgebruikt materiaal als het gaat om kinderspeelgoed. Vele schadelijke stoffen worden gebruikt om uiteindelijk het speelgoed te produceren. Maar is dit wel zo gezond voor je kind? Een beter ecologisch verantwoord alternatief is speelgoed van hout. Niet alleen is dit speelgoed beter voor de gezondheid van je kind, maar het is ook in tegenoverstelling van plastic speelgoed biologisch afbreekbaar. Dankzij het gebruik van natuurlijke materialen is houten speelgoed veiliger voor je kind!

Houten speelgoed helpt mee bij de ontwikkeling van je kind

Houten speelgoed wordt vaak erg eenvoudig gehouden. Hierdoor krijgt je kind de mogelijkheid zelf zijn of haar fantasie en creativiteit erop los te laten. Het houten speelgoed beweegt niet uit zichzelf of speelt een melodie af. Je kind moet dus zelf aan de slag met het speelgoed wat zorgt voor een actieve geest. Gaat je kind de houten blokken stapelen, organiseren op kleur of tellen? Iedere activiteit is weer een nieuw leerproces. 

Soorten houten speelgoed

Houten speelgoed is al beschikbaar voor de allerkleinste. Hiermee wordt rekening gehouden dat het speelgoed geen kleine losse materialen bevat wegens gevaar voor verstikking. Al vanaf de derde maand mag je kindje spelen met houten rammelaars of blokken. Vanaf de zesde maand wordt er vaak al trek- of duwspeelgoed aangeboden. Dit soort speelgoed wordt gebruikt om het verplaatsen en lopen van je kind te stimuleren. Vanaf het derde levensjaar begint je kind zijn eigen verhalen te verzinnen. Er is verschillend houten speelgoed verkrijgbaar, zoals een keukentje of een kaptafel waarmee je kind vrij zijn fantasie kan laten lopen en papa's of mama's situatie na kan doen. 

Educatief en veillig binnen-en buitenspeelgoed

Contactformulier

Categorieën

De laaste blogs
toys4kiddy.nl.nl 2017 2024 | Sitemap Meer speelgoed & shopping | Disclaimer | Privacybeleid | Algemene voorwaarden |