Kinderboeken: voor de allerkleinste

Je kan al zo vroeg als je zelf wilt beginnen met het lezen en voorlezen van boekjes. Baby's en peuters luisteren vooral naar je stem en richtten hun blik op de afbeeldingen. Zo zijn de baby en peuter boeken extra dik gemaakt zodat je kind dit boek zelf kan omslaan of vastpakken. Hoe ouder je kind wordt hoe meer hij gaat begrijpen en vormen herkennen. Zo zijn er de leukste peuter boeken met simpele afbeeldingen en teksten die je peuter leert te begrijpen. Zo kan hij verschillende dieren, vormen of kleuren onderscheiden van de rest. Ze maken op een speelse manier kennis met de wereld. Zo kan je als ouders de boeken steeds een niveau hoger tillen. De overgang van thuis tot op school met boeken leren wordt zo veel gemakkelijker. 

Zelf kinderboeken lezen! 

Vanaf de leeftijd 6 gaan kinderen zelf aan de gang met leren lezen op school. Thuis kunnen ze met behulp van leuke leesboeken verder oefenen met lezen. Met leesniveaus wordt aangegeven hoe makkelijk of moeilijk leesbaar een boek is. Zo ben jij als ouder op de hoogte wat het leesniveau van je kind is. Online is een grote selectie aan makkelijk te lezen boeken te vinden. Zo hoef jij alleen nog te kiezen welk boek bij het karakter van je kind past. Zo gaan veel boeken over sprookjes en andere avontuurlijke verhalen die hun fantasie doen prikkelen. De verhalen zijn vaak niet te lang waardoor het ideaal is om deze te lezen voor het slapen. Leuke voorbeelden van dit soort boeken zijn Kikker is kikker van Max Velthuijs of Gewoon zoals je bent van Jonny Lambert. Heeft je kind even geen zin om te lezen, is het natuurlijk ook heel leuk deze verhalen voor te lezen!

Voor het slapen voorlezen 

Het voorlezen van een verhaaltje voor het slapen gaan heeft zo zijn voordelen. Niet alleen is het een leuk ritueel voor het slapen gaan, wordt je kind er ook nog eens rustig door. Het luisteren naar je stem en het volgen van het verhaal doet je kind op een leuke manier de opbouw van de taal leren. Hij leert nieuwe woorden kennen en hoort verschillende klanken voorbij komen. Hierbij waant de fantasie zijn weg door het boek waarbij je kind zelf een invulling kan geven aan de fictieve wereld. Zo zijn er tal aantal boeken voor verschillende leeftijden met de leukste verhalen voor het slapen gaan. Tips voor leuke kinderboeken vind je bijvoorbeeld op het Boeknet boeken portaal.

2018_SALE

Contactformulier

Categorieën

De laaste blogs
toys4kiddy.nl.nl 2017 2024 | Sitemap Meer speelgoed & shopping | Disclaimer | Privacybeleid | Algemene voorwaarden |