Muzikaal de wereld ontdekken

Het luisteren begint al in de buik wanneer je baby nog niet geboren is. Zo hoort hij de verschillende hoogtes in tonen en volumes. Eenmaal geboren zal hij steeds meer tonen ontdekken en kunnen herkennen.  Het luisteren naar muziek stimuleert vaak de creatieve ontwikkeling van je kind. Zo ontwikkelt de Nederlandse componist Raimond Lap speciale baby liedjes. Hij mengt verschillende muziek genres met herkenbare klanken zoals een rammelaar waardoor je baby kennis maakt met allerlei muziek soorten en geluiden.

Verschillende speelgoed muziekinstrumenten leren je peuter al spelend over de wereld van muziek. In deze levensfase ontwikkelt je peuter zijn motorische vaardigheden. Het bespelen van een speelgoed instrument kan hem of haar hier goedbij helpen. Zo moeten ze met een xylofoon de juiste toetsen raken voor geluid en zal hij zelf moeten trommelen voor het krijgen van een ritme. 

Verschillende soorten speelgoed met muziek

 • Muziekmobielen
  Voor de jongste van nog geen jaar zijn er al muziekmobielen die een vrolijke melodie spelen. Deze muziekmobiel kan je monteren aan de box of het bedje waardoor je baby zich eventjes alleen kan vermaken. Deze mobiel komt in verschillende kleuren, maten en melodieën. Zo heeft je baby genoeg kijk en luister plezier.
 • Interactieve voertuigen
  Zo bestaan er ook speelgoed voertuigen zoals auto's die naast flikkerende lampjes ook nog eens liedjes en melodieën doen afspelen. Zo kan je kind al spelend de knopjes ontdekken en mee dansen op de muziek.
 • Speelgoed instrument
  Laat je kind een instrument bespelen met een van de speelgoed piano's of trommels. Spelenderwijs leren ze meer over muziek en verschillende klanken en het bespelen van een realistisch muziekinstrument. Wie weet wel iets voor later?
 • Muziek boekjes
  Ook zijn er boekjes met muziek verkrijgbaar speciaal gemaakt voor de verschillende leeftijden. Zo heb je voor de baby een zacht boekje die zelf klanken produceert of een boekje voor je kind die hij zelf kan doorbladeren en activeren door knoppen in het boek aan te raken.

Het belang van muziek maken

Muziek is niet alleen leuk maar ook nog eens erg leerzaam. Het is bewezen dat het maken van muziek een positieve werking heeft op de intelligentie en sociale vaardigheden van je kind. Uit onderzoek is gebleken dat de rechter en linker hersenhelft beter met elkaar zouden communiceren bij kinderen die muziek bespelen. Het intelligentieniveau van je kind wordt zo bepaald. Ook leert je kind samenwerken om de muziek tot één geheel samen te brengen. Kort samengevat, muziek is niet alleen leuk, maar ook leerzaam! Bekijk bijvoorbeeld de volgende pagina's:

MusicShopEurope.com - De Nieuwe online shop voor bladmuziek, cadeaus en accessoires!

Contactformulier

Categorieën

De laaste blogs
toys4kiddy.nl.nl 2017 2023 | Sitemap Meer speelgoed & shopping | Disclaimer | Privacybeleid | Algemene voorwaarden |